Rapoarte de analiza / informative

Informatii piata

Raport de analiza rezultate AeRO S1 2021

In primul material dedicat analizei rezultatelor financiare ale emitentilor listati pe piata AeRO i-am luat in calcul pe cei mai lichizi dintre cei listati in „noul val”, tinand cont si de dimensiunea afacerilor derulate de acestia. La fel ca si in cazul emitentilor de pe piata principala, am avut parte de surprize placute sau de confirmari ale unor asteptari pozitive, dar si de rezultate slabe, mai mult sau mai putin asteptate.

 

Probabil cele mai bune rezultate au fost cele ale Safetech Innovations (SAFE), mai ales ca ele au fost obtinute in jumatatea mai slaba a anului. IHunt (HUNT) a avut de asemenea rezultate foarte bune, mentinandu-se la marje de profit neasteptat de mari pentru domeniul sau, in timp ce Simtel Team (SMTL) ar fi putut avea o crestere procentuala cu trei cifre a profitului net daca nu ar fi avut costurile cu listarea la bursa.


Mambricolaj (MAM) si 2Performant Network (2P) au avut cele mai slabe rezultate, ambele asumate si cauzate de extinderea agresiva, realizata insa prin metode diferite.


Norofert (NRF) si Argoserv Mariuta (MILK) au avut rezultate bune care vor trebui, insa confirmate in S2, in timp ce Agroland Business System (AG) a fost in situatia opusa, cu rezultate slabe care ar putea fi rasturnate in a doua jumatate a anului. Pentru Holde Agri Invest (HAI) e imposibil de tras o concluzie pozitiva sau negativa, modelul de business fiind unul puternic sezonier si bazat pe intrari periodice de capital.
Rezultate financiare AeRO S1 2021.pdf
inchide