Rapoarte de analiza / informative

Informatii piata

Raport de analiza MedLife SA – Update
Sumar:

  • Evolutia rezultatelor financiare a fost una spectaculoasa in primul semestru al anului, atragand dupa ea o crestere pe masura a pretului actiunilor, cu circa 70% in mai putin de jumatate de an.

  • Dintre evolutiile importante din aceasta jumatate de an ies in evidenta continuarea programului de achizitii si a celui de indatorare, dar si cresterea ponderii investitorilor institutionali in actionariat. De asemenea, au intrat in vigoare modificari legislative care ar putea aduce venituri suplimentare in viitor. 

  • Efectul de baza fata de T2 2020 a fost mai mare decat ne asteptam, dupa ce si in primul trimestru al anului rezultatele au fost unele foarte bune.

  • Cresterea profitului a facut ca si indicatorii de lichiditate si indatorare sa se imbunatateasca, insa cei din urma ne asteptam sa se schimbe dupa cresterea limitelor de indatorare.

  • Rezultatele din S1 ne-au facut sa actualizam estimarile pentru 2021, acest lucru avand ca efect o crestere importanta a valorii intrinseci estimate, de la 14,9326 lei/actiune in martie pana la 21,6705 lei/actiune. Chiar si asa, diferenta fata de pretul de piata este mult mai mica decat atunci. Este de mentionat faptul ca valoarea estimata a crescut in ambele metode de evaluare, comparatie a multiplilor, respectiv DCF.


Update MedLife.pdf
inchide