Rapoarte de analiza / informative

Informatii piata

Raport de analiza Compa SA – Update
Sumar:

  • Rezultatele financiare si pretul actiunii au mers in directii complet diferite de la raportul anterior, publicat in aprilie. Primele s-au imbunatatit considerabil fata de perioadele similare din 2020, in timp ce cotatia a scazut cu aproape 10%.

  • Printre elementele care pot justifica aceasta evolutie ciudata se numara lipsa unei conexiuni intre companie si investitori, incheierea programului de rascumparare a actiunilor proprii si iesirea din actionariat a unor fonduri de investitii.

  • Indicatorii financiari au ajuns in majoritatea cazurilor la nivelul dinainte de pandemia COVID, cativa dintre ei avand chiar valori mai bune decat atunci.

  • Imbunatatirea rezultatelor a facut ca multiplii de piata sa scada atat pentru Compa, cat si pentru emitentii similari din Europa. Per total, valoarea estimata prin comparatia multiplilor de piata este putin mai mica decat cea din aprilie, dar in continuare cu mult  peste pretul de piata. In cazul evaluarii DCF situatia este similara, pretul tinta fiind in scadere, dar peste cel de piata.

  • Subevaluarea dupa toate criteriile este o situatie care se mentine pe termen lung si are la baza in principal lipsa deschiderii catre investitori. Acest lucru se poate vedea usor si din ponderea scazuta a actionarilor institutionali.


Update Compa.pdf
inchide