Editoriale

Informatii piata

 • Un arc peste timp, intre doi mamuti investitionali

  Marius Pandele / 10.02.2017 17:30:14

  Doua dintre stirile economice ale acestei saptamani, desi aparent nu au nicio legatura intre ele, sunt legate intre ele intr-un mod oarecum ciudat. Prima stire este discutarea in Guvern a infiintarii Fondului de investitii mamut din programul de guvernare, ale carui active ar urma sa totalizeze 10 miliarde de euro. Unul dintre obiectivele declarate ale acestui fond ar fi cresterea lichiditatii Bursei de Valori Bucuresti, in asa fel incat aceasta sa intre in categoria pietelor emergente de capital.

 • 2017 – in cele din urma un an cu adevarat bun pentru bursa?

  Alin Brendea / 03.02.2017 18:26:41

  In luna Ianuarie bursa a crescut cu circa 6%. Este cel mai bun inceput de an din ultimii patru. Am inregistrat, in primele saptamani de tranzactionare, cresteri generalizate insotite si de volume bune de tranzactionare. Piata s-a aflat sub impulsul unor cumparatori mari, care au dorit actiuni romanesti oferind, cu generozitate, preturi din ce in ce mai mari.

 • Din nou emotii in ianuarie

  Simion Tihon / 13.01.2017 18:35:47

  Dupa ce prima saptamana a acestui an a readus optimismul in randul investitorilor in actiuni, in cea de-a doua saptamana, evolutia actiunilor bancare si a SIF-urilor a pus in pericol avantul de inceput de an. Stirile pozitive de saptamana trecuta au disparut in contextul in care actiunile din sectorul energetic si-au oprit avantul, iar bancile, care oricum nu s-au incadrat nici saptamana trecuta in tabloul motivational, si-au accelerat deprecierea.

 • O idee de investitii venita tocmai din America

  Marius Pandele / 06.01.2017 18:14:40

  Uneori, evenimentele importante trec pe langa noi fara sa le observam sau fara sa ne dam seama ca vor declansa niste consecinte mult mai importante decat ne-am astepta pe moment. Cred ca tocmai am trecut pe langa un astfel de moment, pe 14 decembrie 2016. Cresterea de dobanda decisa de FED, dar mai ales semnalul ca va intensifica ritmul cresterilor viitoare, ar putea produce efecte importante, inclusiv la BVB.

 • 2017: anul roller coaster-ului

  Marius Pandele / 30.12.2016 17:44:42

  Anul 2016 se incheie intr-o nota optimista pe pietele financiare internationale, indicele american Dow Jones fiind chiar foarte aproape sa depaseasca pragul de 20.000 de puncte in ultimele zile de tranzactionare. E o situatie neasteptata, iar argumentele cresterii sunt exact aceleasi care, inainte de 8 noiembrie, provocau scaderi ale preturilor actiunilor.

Pagina

inchide