Editoriale

Informatii piata

Autor: Marius Pandele

 • Codul Fiscal aduce consumul la putere. Investitiile, ratusca cea urata a tuturor guvernelor

  Marius Pandele / 26.06.2015 15:35:43

  Se spune ca drumul spre iad e pavat cu bune intentii. La o scara mai mica, am putea spune ca si noul Cod Fiscal, votat recent in Parlament, desi are la baza intentia nobila de a micsora fiscalitatea si de a stimula cresterea economica, s-ar putea transforma intr-un drum spre iad, un iad pe care l-am mai vazut o data, in 2009 si 2010.

 • De la o investitie mica la o poveste de succes

  Marius Pandele / 05.06.2015 17:49:48

  Toata lumea cunoaste povestea lui Bill Gates, cel mai bogat om din lume, si a companiei care l-a facut atat de bogat. Mai putini sunt atenti la povestea celor care au avut incredere sa parieze pe ascensiunea acestuia. O singura actiune Microsoft cumparata la pretul din Oferta Publica Initiala din 1985, 21 de dolari, valoreaza acum peste 13.000 de dolari, fara sa luam in calcul dividendele acordate pe parcurs. Doar 75 de actiuni pastrate in tot acest timp l-ar fi facut pe proprietarul lor milionar.

 • Micul investitor, singurul care ne poate duce printre pietele emergente

  Marius Pandele / 08.05.2015 17:44:13

  Luna viitoare vom afla daca Romania intra sau nu pe lista scurta a MSCI pentru promovarea in categoria pietelor emergente, din cea a pietelor de frontiera, in care se afla acum. Nu are rost sa mai insistam asupra avantajelor presupuse de o asemenea promovare, si nici asupra companiei "selecte" in care se afla Romania in momentul de fata. Piete de capital precum cele din Pakistan si Kenya au o pondere mai mare in indicele MSCI Frontier Markets in momentul de fata, iar printre cei care intermediaza tranzactii cu actiuni incluse in acest indice intalnim colegi brokeri din Palestina, Bangladesh, Sri Lanka, Mauritius, Zimbabwe si, mai aproape de noi, Ucraina.

Pagina

inchide