Editoriale

Informatii piata

Autor: Alin Brendea

 • Tableta de optimism

  Alin Brendea / 13.08.2010 16:19:06

  In aceasta saptamana am avut parte, in sfarsit, de stiri pozitive despre mediul economic romanesc. Cu o dinamica buna a exporturilor care a determinat ca in trimestrul doi economia sa revina pe crestere dupa sase trimestre consecutive de scadere avem motive, desi palide, de a incerca un usor optimism.

 • Linistea dinaintea furtunii?

  Alin Brendea / 16.07.2010 19:50:20

  Piata bursiera romaneasca pare lipsita de idei. Volatilitatea a scazut la cote greu predictibile in urma cu cateva saptamani in timp ce valoarea tranzactionata se afla in zona minimelor acestui an. Desi pietele straine au avut, in ultima perioada, evolutii interesante iar contextul intern ramane inca caracterizat de incertitudine piata autohtona pare sa nu mai aiba forta de a reactiona la stimulii care in trecut provocau miscari ample.

 • De ce a crescut bursa?

  Alin Brendea / 18.06.2010 18:26:39

  Piata romaneasca a crescut cu 10% in ultima saptamana. Este o crestere mare survenita pe un fundal economic mai degraba nefavorabil. Unii pot fi uimiti de aceasta evolutie, insa ea este mai mult decat explicabila.

 • 2010 - un alt 2008?

  Alin Brendea / 21.05.2010 17:41:58

  Luna mai a intrerupt avantul pietelor bursiere in mod brutal. Scaderile au fost generalizate cuprinzand toate pietele bursiere pe masura ce o amenintare serioasa se contureaza tot mai proeminent - datoriile statelor sau mai bine spus calitatea garantiei pe care acestea o acorda creditorilor sai.

 • Ultima spaima a investitorilor - datoria statului versus dimensiunea pietei bursiere.

  Alin Brendea / 23.04.2010 19:52:22

  In ultima luna subiectul principal care framanta economia mondiala este cel legat de datoriile statelor. Pietele urca sau coboara dupa cum aceasta problema este vazuta ca una rezolvabila sau doar ca una care suporta amanare. Principala amenintare pentru revenirea economica globala o reprezinta nivelul ridicat al datoriei publice, nivel greu sustenabil si generator de incertitudine.

Pagina

inchide